vas. dec 4th, 2022

Pest megyei elismerések szigetszentiklósiaknak

Pest Megye Közgyűlése Testnevelési és Sport Díjat adományozott Noseda Tibor részéreintézményvezetői és testnevelői munkájáért, és a helyi közösség fejlődése érdekében vállalt erőfeszítései elismeréseként, mellyel nemzedékek számára mutatott példát a sport iránti szeretet erejéből.

Noseda Tibor átveszi a díjat

Noseda Tibor első gyermekcsoportját 1999 októberében kezdte a kardvívásra tanítani, szakköri foglalkozás keretében. 2000 decemberében alapította meg a Szigetszentmiklósi Diák Vívóegyletet. A versenyzők a Magyar Vívó Szövetség versenyrendszerében szerepelnek és sok szép eredménnyel gazdagítják a városi versenysport életét. Magyar bajnoki címet nyert az egyesület gyermek, újonc és serdülő fiú kardcsapata, valamint az évek folyamán négy alkalommal egyéniben gyermek, újonc és kadét korosztályban tanítványai. Munkájának gyümölcse, hogy minden évben kerülnek tanítványai a kadét és junior válogatottba, közülük csapatban Európa bajnoki ezüst, valamint egyéniben Világbajnoki egyéni 6. helyezést értek el. Öttusázó párbajtőröző tanítványa Ifjúsági Európa bajnoki címet szerzett. 2012 óta a Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskola intézményvezetője. A sport és az oktatás iránti elhivatottságát mutatja, hogy az egyesület és az iskola együttes fejlesztéséért munkálkodik. Sikeresen pályázott egy tornaterem-vívóterem megépítésére az iskola területén, mely lehetőséget ad a testnevelés órák minőségi megtartására, illetve a vívósportág további népszerűsítésére, fejlődésére.

Pest Megye Közgyűlése Év Iparosa díjat adományozott Zala Judit részére a vállalkozásában és a gasztronómia területén elért sikerei elismeréseképpen.

zala

Pánczél Károly, Zala JUdit, Szabó István

Zala Judit, csokoládémester a Sweetic Csokoládé Manufaktúra Kft. családi vállalkozás vezetője. A csokoládémanufaktúra saját elgondolásai és a vásárlók visszajelzései alapján egyaránt szokott újdonságokat alkotni. 2015 óta ezek egy részét rendszeresen gasztronómiai és csokoládés világversenyeken indítja, azért, hogy a zsűriző szakemberek visszajelzései alapján folyamatosan tovább tudjon fejlődni. 2019-re a világversenyeken elnyert rangos díjaik száma elérte a huszonötöt.
Legutóbbi és eddigi legkimagaslóbb eredményüket 2019. augusztusában érték el, amikor málna-áfonya-ibolya zselé, pisztáciakrém és venezuelai étcsokoládé felhasználásával készült bonbonjuk a londoni székhelyű, a gasztronómia Oscar-jának is nevezett Great Taste Awards három aranycsillagát nyerte el, méghozzá kategóriájában egyedüliként. Ezzel a szigetszentmiklósi bonbont a zsűri a világ legjobbjának nevezte ki.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.